Bekijk onze reportages hier


Soulmates 2019


Creëer de ultime tuinbeleving

Echt nieuw kunnen we zwemvijvers niet noemen. De speciaal voor zwemmers ingerichte wateroppervlakte vond zijn oorsprong lang geleden in Australië. Binnen Europa blijkt Oostenrijk de trendsetter te zijn. Een zwemvijver neigt immers naar de alom vertegenwoordigde meren in het land der Alpen. Ook de Belgen lijken zo’n zwemvijver meer en meer te aarden.

Bij Tuinen Dhaenens merkten ze die groeiende trend al snel op. Jaren van pure tuinaanleg heeft zich aanzienlijk uitgebreid naar de aanleg van zwemvijvers. Niet zo vreemd, want een zwemvijver kan perfect een verlengde van je tuin zijn, of omgekeerd. Zwemvijvers zijn flexibel. De afmetingen en de vorm kan je vrij kiezen. Je hoeft hier dus niet rechtlijnig te denken, laat het gerust wat kronkelen, tussen de beplanting door. Vandaar dat een zwemvijver altijd naadloos in je tuin geïntegreerd kan worden. Of dat nu in je bestaande tuin is of bij het ontwerpen van je nieuwe tuin, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Lees het volledig artikel

Tuin in beeld


Gepubliceerd in Landelijke Tuinen (NEST Groep)

Het gebeurt maar zelden dat er bij het tekenen van de plannen van een huis al rekening wordt gehouden met de aanleg van de tuin. De weinige keren dat zoiets toch het geval is, blijkt achteraf telkens de enorme meerwaarde die dat oplevert. Deze hoeve met landschapstuin in het landelijke Waarschoot (BE) is daar het beste bewijs van.

Tuinarchitect Geert Dhaenens wilde hier het verleden doen herleven en die lijn trok hij overal heel consequent door. “Voor de bouw van het huis gebruikte ik enkel oude materialen”, vertelt Geert. “Boomse pannen, paepesteen, onbehandeld eiken, platines, middeleeuwse schorren… Stuk voor stuk hebben ze al een heel leven achter de rug en dat geeft de hoeve een ziel. Die krijg je er met nieuwe producten onmogelijk in. Het ontbreekt hen ook aan ruigheid en uitstraling.”

Lees het volledig artikel

Soulmates 2018


De charme van een gepersonaliseerde tuin

Aarde, lucht, water en vuur. Vier natuurelementen die een voorname rol spelen in elke tuin ontworpen en aangelegd door Tuinen Dhaenens. Elke tuin die ze opleveren, is een waar kunstwerk. De sfeer die er heerst, is niet iets wat je kan uitleggen in woorden. Je moet het simpelweg voelen.

20 jaar opgebouwde knowhow maakt van hen de tuinaannemer bij uitstek. Hun specialiteit? Creatieve tuinprojecten. In hun totaliteit, want ze starten bij
een ontwerp, leggen de tuin aan en verzorgen ook nog eens het onderhoud van elk stukje groen. Van gazon en beplanting tot en met verharding, grondwerken
en zelfs zwemvijvers en tuinverlichting. Ze doen en kunnen het allemaal.

Lees het volledig artikel