Zwemvijvers, biologische zwembaden


Mooi, ecologisch en gezond


Waarom u beter kiest voor een zwemvijver en niet voor een zwembad? Zwemvijvers vragen veel minder onderhoud dan binnen- of buitenzwembaden. Een zwemvijver is ook mooier, ecologischer en gezonder voor het lichaam en de huid.

En zeg nu zelf, wat is leuker dan waterpret in de vrije natuur? Ook de flexibiliteit van zwemvijvers is een voordeel. U kunt makkelijk kiezen voor een afwijkende vorm of maat, in harmonie met uw tuin en het landschap.

Hoogwaardige materialen


Voor de aanleg van zwemvijvers gebruiken we hoogwaardige materialen van het merk Firestone. Dit zowel voor de constructie als de afwerking.

Ook onze vijverfolie en luchtpompen zijn van de beste kwaliteit op de markt op het vlak van rendement, performante en veiligheid. Daarom ook onze uitgebreide kwaliteitsgarantie van vijf jaar op elke zwemvijver!

Heeft u een vraag of wenst u een offerte?

Laat je inspireren


Altijd zuiver water


In uw vijver vinden heel wat biologische processen plaats. Daarbij komen stoffen vrij zoals ammoniak of zwavelverbindingen.

Zwemvijvers bestaan daarom uit twee delen: een zwemgedeelte en een filtergedeelte. Uw zwemwater wordt gefilterd door een slimme combinatie van planten en bacteriën. Door de watercirculatie te stimuleren met een luchtpomp, worden de afvalstoffen sneller afgegeven aan de atmosfeer. Zo blijft uw vijver gezond en geniet u altijd van kristalhelder water.

Reiniging zwemgedeelte


De reiniging van het zwemgedeelte verloopt meestal mechanisch via een zwembadrobot. Uw vijver wordt bij normaal gebruik gewoon gevuld met leidingwater. Indien nodig, kunnen we de hardheid van het water bijsturen.

Vijverbenodigdheden en -onderhoud


Heeft u al een (zwem)vijver? Ontdek ons assortiment vijverbenodigdheden voor zowel grote als kleine vijvers.

Bij Tuinen Dhaenens vindt u alles voor een duurzaam onderhoud. Van filters en luchtpompen tot verwarmingselementen, uv-lampen, waterbehandelingsproducten of decoratie. Reken ook op ons deskundig advies bij de aanschaf van nieuwe waterplanten.

Maak een vrijblijvende afspraak

Tuinen Dhaenens is gespecialiseerd in de betere zwemvijvers.
Dat betekent dat we spreken over zwemvijvers vanaf € 35.000 en hybride baden vanaf € 45.000.

Maak een afspraak

5 Jaar garantie

Wij werken alleen met hoogwaardige materialen. Daardoor kunnen wij 5 jaar garantie geven op planten, verhardingen, verlichting, vijvers, zwembaden.

Uw tuin in permanente topvorm


Hebben we uw droomproject gerealiseerd? Of bent u best tevreden met uw huidige tuin?

Dan kunt u ons ook inschakelen voor een periodiek onderhoud. Wij maken uw tuin zomer- of winterklaar, maaien het gras en nemen eender welke tuinklus voor onze rekening. Van snoeien en onkruidverdelging tot bladblazen of bemesten.